Te pyszne pancakes są bardzo łatwe do wykonania i mają lekko biszkoptową konsystencję. Ich wykonanie zajmuje tylko 30 minut . Nie możesz przegapić tego przepisu!
SKŁADNIKI
• 330 g jogurtu naturalnego
• 200 g mąki pszennej
• 3 łyżeczki cukru waniliowego
• 2 jajka
• 1 łyżeczka sody oczyszczonej
• 1 łyżeczka proszku do pieczenia
• tłuszcz do smażenia
PRZYGOTOWANIE
- W misce mieszamy jogurt z jajkami i cukrem. Następnie dodajemy suche składniki i mieszamy trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
- Na patelnię dodajemy odrobinę tłuszczu i nadmiar zbieramy ręcznikiem papierowym. Nabieramy łyżką porcję ciasta i smażymy około 2 minuty z każdej strony.
- Podajemy z owocami i miodem lub syropem klonowym. Jeśli lubimy pancakes z owocami, można dodać je do surowego ciasta (około pół szklanki owoców).
1 comment
Na zdjęciu są naleśniki a nie pancakes. Ale pancakes z tego przepisu jak najbardziej polecam! Są doskonale!